Informationsmail

Följande information skickades ut via mail till samtliga föreningar 2023-10-09.

Då är seriespelet för damer division 3-4 och herrar division 4-6 avslutat. Nu stundar några veckor med spännande kvalmatcher och för en del föreningar drar det redan igång på onsdag.Samtliga spelprogram är nu publicerade och är då samtidigt definitiva.
På vår hemsida https://www.skaneboll.se/tavling/kval/ finns allt ni behöver veta inför stundande kvalspel. Viktigt att alla deltagande föreningar läser igenom gällande kvalreglemente som ni också hittar på kvalsidan.
Matcher i kvalet till division 3 damer och division 4-5 på herrsidan får flyttas men för att göra det måste båda föreningarna vara överens samt att ni kontaktar tävling-/domaravdelningen för godkännande. Matchändringen ansöks via https://www.skaneboll.se/forening/administration/matchandring/.
När det gäller övriga kval så finns det även information om dessa på https://www.skaneboll.se/tavling/kval/ men här kommer deltagande lag få riktad information till föreningen om vad som gäller. 

PYROTEKIK:
Trots att vi inför sista omgången påminde om att det är förbjudet att använda pyroteknik, har det dessvärre inkommit en hel del anmälningar gällande detta. Därför vill vi återigen påminna om att det är förbjudet att använda all form av pyroteknik, rökbomber och bangers i samband med matcher. Det gäller alla tävlingskategorier. All form av pyroteknik som kan utsätta personer för fara.

En förening kan inte själv besluta att några ska få tillåtelse att använda pyroteknik innan, under eller efter en match och det finns heller ingen möjlighet att söka tillstånd hos Skånes FF eller Svenska FF, alltså inga undantag.
 
 Att bryta mot detta förbud kan bli en dyr historia för föreningen då gällande TB säger bla annat att:
-att föreningen kan åläggas att betala en straffavgift på högst 25.000 kr.
-att vid allvarliga fall får förening i stället för straffavgift enligt första stycket åläggas böter enligt 14 kap. RF:s stadgar.
 
Arrangerande och gästande förening är ansvariga för sina respektive spelares, funktionärers, ledares och supportrars uppförande inom arenan under eller i samband med match.
Arrangerande förening är ansvarig för ordningen, och funktionärs arbetsmiljö, i samband med match.
 
VARNINGAR INFÖR KVALSPEL:
En spelare/tränare/ledare som fick sin tredje varning under den sista seriematchen är inte avstängd i en första kvalmatch. Varningsstatistiken nollställs mellan seriespel och kvalspel.Skulle en spelare/tränare/ledare däremot blivit utvisad i lagets sista match oavsett om det beror på två varningar, målchans eller grovförseelse, är spelaren avstängd i den första kvalmatchen laget spelar. 
Viktigt att notera är att vid ett sådant här fall kommer Fogis INTE varna att spelaren är avstängd utan det är föreningens ansvar att spelaren inte spelar. 
 
Skånes FF:s tävlingsjour för akuta tävlingsfrågor är öppen onsdag 11/10 18-20, lördag 14/10 12-16 och söndag 15/10 12-16 och nås på 040-78520
 
Lycka till i era kvalmatcher.