Skåneligan 7 mot 7 2023

Ett alternativt seriesystem i Skåne!

2022 var det premiär för Skåneligan, både för damer och herrar. Under säsongen fanns det två serie på dam- respektive herrsidan. I oktober avslutades säsongen med en uppskattad finaldag i Hanaskog där tidernas första mästare i Skåneligan korades och det blev Hanaskogs IS (damer) och BK Flagg (herrar). Lagen som deltog under 2022 var mycket nöjda med Skåneligan och kommer att vara med under 2023.

Nu planerar vi för 2023 års upplaga och hoppas på ännu fler deltagande lag.

Är du 17 år eller äldre och bor i Skåne? Då kan du med start säsongen 2022 vara med och testa vårt nya tävlingskoncept som går under namnet “Skåneligan”. 

Nya möjligheter att spela fotboll

Vi vill med Skåneligan inte ta bort det traditionella seriesystemet utan bara skapa ett komplement, en möjlighet för spelarna att välja fler destinationer inom fotbollen istället för att sluta. Syftet med Skåneligan är att behålla så många som möjligt, så länge som möjligt och målet är att utveckla konceptet efter hand. Satsningen riktar sig till junior- och seniorlag som har för få spelare för att delta i ordinarie seriespel eller lag som helt enkelt vill spela fotboll på annat sätt än våra traditionella serier.

Mer information finns i inbjudan nedan.