Grönt kort ledare

Grönt kort för ledare är en gemensam satsning tillsammans med Skåneidrotten, Skånes Handbollförbund, Skånes Innebandyförbund och Skånes Ishockeyförbund för att skapa en bra tränings- och tävlingsmiljö för våra unga.

Rätt idrottsmiljö och ledarskap för våra barn och ungdomar utvecklar, formar och motiverar dem, både som idrottare och människor. Med det gröna kortet kan vi tillsammans skapa en tränings- och tävlingsmiljö som är ännu bättre och roligare. För det är livsviktigt att barnen och ungdomarna har skoj när de tävlar och tränar.

Målsättningen är att ALLA skånska fotbollsledare för barn upp till 19 år ska ha genomfört utbildningen. Därför fortsätter vi att trycka på vikten av att föreningar arrangerar Grönt Kort-utbildningen på sin hemmaplan. Utbildningen är ca 2,5 timmar och finansieras helt via Idrottslyftet och är därmed kostnadsfri för föreningen.

Grönt Kort-utbildningen ingår i ett paket som föreningen får för att göra matchmiljön så trygg, rolig och utvecklande som möjligt för våra unga spelare. I paketet ingår:

  • Fortbildning för barn- och ungdomsledare/tränare som har lag upp tom 19 år
  • Matchvärdsvästar och matchvärdsmanualer
  • Föräldrakort
  • Fair Play-lagkaptensbindel för spelarna

Föreningar som arrangerade Grönt Kort-utbildning 2019 får inte match-kitet automatiskt i samband med utbildningen men kan vid behov av nytt material mejla till magnus.palmen@skaneboll.se

Föreningar bokar sin Grönt Kort-utbildning med någon av Skånes FF:s instruktörer och skickar därefter in anmälningsblanketten till Skånes FF:s kansli. Anmälan ska vara kansliet tillhanda senast 14 dagar innan utbildningen. (SUP-föreningar använder sin SUP-instruktör). Lista på behöriga instruktörer och anmälningsblanketten finns nedan.

För frågor om Grönt kort-utbildningen för ledare kontakta: